Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

El Consell Executiu aprova els pressupostos del Govern per a l’any 2022

|

- Publicitat -

El Consell Executiu ha aprovat aquest dimarts al matí el projecte de pressupostos que el Govern ha preparat per al proper any 2022. La reunió del president i els consellers d’aquest dimarts ha tingut com a punt gairebé únic els comptes de la Generalitat de l’any vinent que, després de l’aval de l’executiu, passarà a mans del Parlament per al seu possible tràmit i aprovació, si aconsegueix els suports suficients. Aquest dimarts, però, no s’ha vist ni aprovat la llei d’acompanyament, que comporta les mesures fiscals, que haurà de passar per una altra reunió del Govern que podria celebrar-se de manera extraordinària el proper dijous.

Aquesta separació en el tràmit dels pressupostos i les mesures fiscals es deu a que el Consell de Treball, Econòmic i Social de Catalunya encara ha d’emetre el seu dictamen sobre la llei d’acompanyament, i probablement això arribarà aquest dimecres. Això, no obstant, no variarà els terminis previstos en les tramitacions al Parlament.

Publicitat

De fet, aquest mateix dimarts el conseller d’Economia, Jaume Giró, porta al Parlament els pressupostos per iniciar els tràmits d’immediat. El primer escull que hauran de superar els comptes serà la votació de les esmenes a la totalitat. Els grups tenen fins aproximadament el 19 de novembre per decidir si en presenten i el debat i votació al ple del Parlament apunta al 22 de novembre. El Departament d’Economia preveu que es faci la votació final dels comptes el 23 de desembre o a principis de gener si algun grup els porta al Consell de Garanties Estatutàries.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut