Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

El Consell de l’Advocacia Catalana reclama una investigació independent sobre la repressió a la frontera de Melilla davant la massacre

|

- Publicitat -

37 morts fruit d’una actuació policial. Davant l’escàndol, el Consell de l’Advocacia Catalana denuncia i condemna la massacre a la frontera a entre Melilla i el Marroc per part de la policia espanyola i marroquina el passat 24 de juny.

Per aquest motiu, en un comunicat, l’entitat ha exigit una investigació independent sobre els fets “amb assumpció de responsabilitats” i ha lamentat que les forces de seguretat no van “prioritzar la prevenció sobre la repressió, aplicant criteris de proporcionalitat i minimització de l’ús de la força”.

Publicitat

Segons el Consell de l’Advocacia, els riscos dels migrants que volen accedir a Europa, per la qual cosa ha reclamat “un sistema migratori absolutament respectuós amb els drets humans, que permeti el tractament individualitzat de cadascuna de les persones migrants i l’accés al dret de defensa i assistència legal”. A més, denuncia “les màfies que exploten i s’aprofiten sense escrúpols de la situació de necessitat de les persones migrants”.

La Gendarmeria del Marroc va desplegar antidisturbis per impedir que centenars de persones entressin en territori espanyol des de Nador.

L’escàndol va quedar palès en un vídeo difós aquest diumenge per mitjans com ‘Público’ i ‘elDiario.es’ i posteriorment les xarxes socials n’han anat plenes on es veuen agents marroquins al cantó espanyol de la frontera fent devolucions en calent a persones que ja havien arribat a Melilla. Davant la situació, el president del govern ‘més progressista de la història’, Pedro Sánchez, va considerar “ben resolta” la situació per part de les autoritats del Marroc.

Et pot interessar  La Moncloa rebutja el 'cara a cara' de Sánchez amb Puigdemont: "El candidat és Illa"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut