Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

El Congreso ratifica que Rajoy i Cospedal coneixien la comissió Kitchen per espiar Bárcenas

|

- Publicitat -

El Congreso ha aprovat les conclusions de la comissió d’investigació del cas Kitchen. La proposta del PSOE ha obtingut 195 vots a favor, 91 en contra i 63 abstencions. El text conclou que la cúpula del PP va ordenar i dirigir la trama d’espionatge i que l’expresident del govern espanyol i del PP Mariano Rajoy i l’exsecretària general del partit Maria Dolores de Cospedal n’eren coneixedors. Les conclusions del PSOE donen per fet que l’ús “irregular” de fons reservats per robar documents a l’extresorer del PP Luis Bárcenas.

El document sosté que de Cospedal tenia “coneixement” de la trama i “informava” Rajoy. També apunta que l’exministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, va encarregar-ne la posada en marxa al seu número dos, Francisco Martínez.

Publicitat

En la comissió Kitchen han comparegut en els últims mesos Rajoy, de Cospedal -que es va negar a respondre les preguntes dels diputats-, l’exministre de l’Interior Jorge Fernández Díaz o l’excomissari de la Policia Nacional José Manuel Villarejo.

Unides Podem va presentar unes conclusions a banda amb ERC, EH Bildu, JxCat i la CUP. Les han presentat com a vot particular, però el PSOE no hi ha donat suport.

Et pot interessar  ERC vol que Rajoy, Saénz de Santamaría i García Castellón vagin a la comissió d'investigació de l''operació Catalunya'
Publicitat

Opinió

Minut a Minut