Edició 2109

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 05 de maig del 2024
Edició 2109

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 05 de maig del 2024

El CIS atorga una victòria ajustada al PSOE el 23-J i situa Sumar com a tercera força

El PP trepitja els talons al PSOE a un mes de les eleccions 

|

- Publicitat -

El PSOE tornaria a guanyar les eleccions estatals del 23-J amb el 31,2% dels vots, només mig punt per davant del PP, segons el baròmetre de juny del Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS).

Els populars obtindrien el 30,7% dels vots. Els dos principals partits a l’Estat creixen en relació amb el baròmetre de maig, un cop han passat els comicis del 28-M i després que Cs anunciés la decisió de no presentar-se a les eleccions generals.

Publicitat

El CIS torna a situar com a tercera força Sumar, amb el 14,3% dels vots. El projecte de Yolanda Díaz creix dos punts amb la integració de Podem, però continua sent menys del que el CIS els atorgava fa un mes per separat. El baròmetre de maig donava el 12,3% dels vots a Sumar i el 6,1% a Unides Podem. Vox seria quarta força amb un resultat calcat al de fa un mes, amb el 10,6% dels vots.

Els populars incrementen més l’estimació de vot, ho fan 3,5 punts, mentre que els socialistes creixen 2,1 punts. D’aquesta manera, la distància entre el PSOE i el PP es redueix dels 1,9 als 0,5 punts en un mes.

Pel que fa als partits independentistes, ERC obtindria l’1,8% dels vots (sis dècimes menys que al maig), Junts l’1,6% (quatre dècimes més) i la CUP el 0,5% (dues dècimes menys).

Et pot interessar  La carta de Sánchez demostra la polarització de la societat espanyola: un 41,1% l'aprova i un 38,8% no, segons el CIS
Publicitat

Opinió

Minut a Minut