Edició 2109

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 04 de maig del 2024
Edició 2109

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 04 de maig del 2024

L’extinció de Cs: la formació taronja no es presentarà a les eleccions generals del 23 de juliol

La decisió final correspon al Comitè Nacional de Cs, que es reuneix aquest dimarts a les 11 hores del matí

|

- Publicitat -

Els resultats de les últimes eleccions municipals, i també autonòmiques a les Illes Balears, el País Valencià i bona part de l’Estat espanyol, han constatat el que ja es preveia: Cs ha quedat extingit. La formació liderada per Inés Arrimadas, que va suposar l’inici de la política incendiària, de la persecució i de l’assenyalament va donar ales al creixement de l’extrema dreta i, paradoxalment, ha estat precisament aquesta la que ha arrasat amb el projecte de Cs. L’avançament de les eleccions generals al mes de juliol tampoc no ha ajudat la formació, la direcció de la qual ha decidit no presentar-se als comicis del 23 de juliol.

La direcció del partit va reunir-se durant hores el passat dilluns, 29 de maig, tot just després que el president espanyol anunciés per sorpresa que dissolia les Corts Generals i convocava eleccions generals, en un moviment que busca salvar el govern socialista del creixement del PP i Vox arreu d’Espanya.

Publicitat

Així, el Comitè Executiu de Cs va reunir-se el dilluns per valorar la situació, i va decidir que la formació no concorrerà les pròximes eleccions. Tanmateix, aquesta decisió l’ha de validar encara el Comitè Nacional de Cs, que es reunirà aquest dimarts, 30 de maig. Segons ha piulat el secretari general del grup, Adrián Vázquez, aquesta decisió “encara no està presa”, malgrat que tot apunta que no veurem els taronges fent campanya durant el mes de juliol.

La intenció de la formació taronja és presentar-se a les eleccions europees de 2024.

 

Et pot interessar  La FECAC aprofita la Fira d'Abril una vegada més per fer-li campanya a l'espanyolisme més ranci i l'extrema dreta
Publicitat

Opinió

Minut a Minut