Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

El CGE avala el fons del Govern per a les fiances del Tribunal de Cuentas, però recomana modificacions

|

- Publicitat -

El Consell de Garanties Estatutàries (CGE) ha aprovat aquest dijous el decret de la Generalitat per crear el fons per avalar les fiances que requereix el Tribunal de Cuentas amb l’aval de l’Institut Català de Finances (ICF). No obstant això, recomana modificar alguns articles abans que passi a votació.

En concret, el dictamen del CGE, recomana modificar l’article 4.7, l’article 5 i la disposició transitòria del decret, que fa referència al fet que si no s’aconsegueix que una entitat financera es faci càrrec dels avals, sigui l’ICF qui avali les fiances. És a dir, que es concreti si L’ICF tindrà aquest caràcter definitiu d’avalador, o bé si és un fet temporal fins que s’aconsegueixi que una altra entitat bancària ho avali i en cas negatiu que l’ICF se’n faci càrrec.

Publicitat

D’aquesta manera, s’ha requerit a l’ICF que presenti l’aval en un dipòsit a càrrec del fons complementari i que es millori la solidesa en l’argumentació que fa referència a la clàusula de retorn de l’aval si hi hagués una sentència ferma. En altres paraules, que es concreti l’apartat que fa referència que l’òrgan que s’aculli a avalar especifiqui que tornaran els diners amb els corresponents beneficis.

Després d’haver-se fet públic el dictamen, els grups parlamentaris tindran una hora i mitja per analitzar-lo abans de votar en el ple el decret de creació del fons aquest mateix dijous, han detallat fonts de la cambra catalana.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut