Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

El catalanisme residual vol fusionar-se de cara a les eleccions municipals

|

- Publicitat -

PDeCAT, Lliures, PNC, la Lliga i Units han encetat converses per aglutinar aquest espai i presentar-se junts a les eleccions municipals del 2023 a través d’una plataforma comuna que eviti la dispersió del vot.

Així ho han explicat diverses fonts que ha consultat Europa Press, que precisen que s’han fet “els primers passos” amb reunions preliminars durant aquestes setmanes i que tot indica que van per bon camí.

Publicitat

L’objectiu que persegueixen és crear una plataforma que els permeti presentar-se a les municipals amb una marca determinada, sense descartar una “fusió més orgànica” de les formacions de l’anomenat catalanisme moderat.

“Hi ha converses, però no hi ha res tancat”, afegeixen altres fonts, que insisteixen en la necessitat de buscar la suma, i més després dels resultats de les eleccions catalanes del 14 de febrer.

I és que formacions com el PDeCAT i el PNC, que es van presentar als comicis al Parlament, no van arribar al 3% dels vots requerits per tenir representació parlamentària.

El partit que presideix actualment David Bonvehí va obtenir més de 75.000 vots i la formació que lidera Marta Pascal, com a secretària general, no va superar els 5.000.

Lliures, que encapçala Antoni Fernández Teixidó, va decidir no presentar-se a les catalanes després que va fracassar una coalició amb el PSC, PDeCAT i PNC; la Lliga, que lidera Astrid Barrio, també va renunciar a presentar-se després de no arribar a un acord amb els socialistes, i Units, amb el exconseller Ramon Espadaler, es va presentar amb el PSC.

No obstant això, les fonts esmentades han explicat que Units ha participat de manera “menys activa” en aquestes converses a causa de la seva vinculació amb els socialistes.

Et pot interessar  El catalanisme, el sentiment més estès a Catalunya seguit de l'europeista
Publicitat

Opinió

Minut a Minut