Divendres, 18 de juny de 2021 - Edició 1058
La República

El cap dels Mossos desautoritza el Conseller Forn

La Vanguardia ha estat l’eina del CNI per tapar el joc brut de l’estat en els atemptats de Barcelona i Cambrils, ho culmina avui amb una entrevista al comissari Sallent que ens parla de les “bondats” del CNI, Policia i Guàrdia Civil

Joan Puig
Joan Puig 17/08/2019
Personalitats aplaudint en el minut de silenci pels atemptats a Barcelona i Cambrils

Sallent: “La relació amb el CNI, la Policia i la Guàrdia Civil va ser honesta”

Anàlisi @joanpuig.- Unes declaracions del tot inversemblants venint d’un dels responsables en el moment dels atemptats que dirigia l’àrea d’anàlisi intel·ligència de la Comissaria general d’informació, declaracions que desautoritzen les darreres declaracions del Conseller Forn, el seu cap polític en aquells moments. El Grup Godó ja té el que volia, mostrar la seva lleialtat al regim espanyol, i el cap de la policia catalana convertint-se en un titella al servei de les autoritats espanyoles.

En tota l’entrevista s’obvia la relació de l’Imam de Ripoll amb el CNI

Tant Mayka Navarro com Manel Pérez, els dos periodistes que fan l’entrevista, eviten qualsevol pregunta incomoda, sembla incomprensible com el Conseller Buch ha permès aquest acte de blanqueig del CNI, Policia i Guardia Civil, els mateixos que setmanes desprès reprimien la ciutadania catalana per fer un acte de de democràcia com és votar. Els mateixos que desprès van reprimir el Conseller Forn i els comandaments del moment com el Major Trapero i el seu equip, pendent d’un judici amb demanda de penes molt greu.

El Comissari Sallent no està a l’alçada per comandar la policia d’una estructura d’estat

En tot cas si que pot encapçalar una policia autonòmica controlada pel govern espanyol, si l’objectiu del govern català es seguir fent autonomia segurament tenim un gran policia al seu capdavant, però pensava que el Govern volia anar molt més enllà i no podem permetre que es tapin les vergonyes i el joc brut de l’Estat Espanyol respecte als atemptats i a la repressió pels fets d’octubre.

Què hi feia la Guardia Urbana i els Mossos a un acte infame de l’extrema dreta en el seu intent d’apoderar-se dels atemptats del 17-A ?

Una pregunta que no contesta el cap del cos, una ignomínia pels milions de catalans que seguim exigint una Comissió d’Investigació dels atemptats a Madrid.

El cap d’una policia democràtica exigiria una Comissió d’Investigació dels atemptats, però ni Sallent ni La Vanguardia volen

Avui mateix l’editorial del diari més subvencionat del país tira merda sobre els que demanen transparència sobre els atemptats, i nega la necessitat de la Comissió d’Investigació d’aquets.