Dimarts, 30 de novembre de 2021 - Edició 1223
La República

El cap de la Guardia Civil a Catalunya denuncia “dificultats professionals i familiars”

D’altra banda, el secretari d’Estat de Seguretat, Rafael Pérez, afirma que la Guardia Civil està “íntimament” lligada al país

Avatar
Agències 08/10/2021
El secretari d'Estat de Seguretat, Rafael Pérez, i la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, amb agents de la Guàrdia Civil.

El cap de la Guardia Civil a Catalunya, José Luis Tovar, ha reconegut les “dificultats professionals i familiars” viscudes pels agents en els últims anys, subratllant que no es podran “compensar mai els vostres desvetllaments i els de les vostres famílies”.

Així s’ha expressat Tovar en l’acte de celebració de la patrona de la Guardia Civil a Sant Andreu de la Barca (Barcelona), que ha estat presidit pel secretari d’Estat de Seguretat, Rafael Pérez, i la delegada del Govern a Catalunya, Teresa Cunillera. Pérez ha subratllat la “lleial cooperació i constant coordinació” que es dona entre els cossos policials a Catalunya i ha posat com a exemple d’aquesta “sintonia” els treballs per a la plena integració de tots els operadors de seguretat en tasques com la lluita antiterrorista, contra el tràfic de marihuana o per la protecció d’infraestructures crítiques, entre d’altres.

El secretari ha assegurat que la Guardia Civil és una institució “íntimament” lligada a Catalunya i que exerceix les seves funcions de manera compatible i respectuosa amb les atribucions dels Mossos d’Esquadra i les policies locals. En aquest sentit, ha insistit que el deure com a servidors públics exigeix buscar “sense descans” espais de trobada i el diàleg lleial per sumar esforços i capacitats per donar el millor servei al ciutadà.