Edició 2106

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 01 de maig del 2024
Edició 2106

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 01 de maig del 2024

El caos a Rodalies indigna els representants polítics i evidencia la necessitat de traspassar el servei

La segona jornada consecutiva d'incidències a Rodalies referma la necessitat de traspassar el servei i que es gestioni des de la Generalitat

|

- Publicitat -

La classe política mostra el seu descontentament amb la gestió que l’Estat espanyol continua fent de Rodalies. Després de patir un dilluns negre, amb diverses línies afectades per una avaria a Arc de Triomf que va detectar-se diumenge i que no va solucionar-se, tornen els retards i demores, afectant les línies R2 Nord, R3 i R11, i a milers d’usuaris que, de nou, pateixen mals de cap provocats per Rodalies.

El traspàs de Rodalies és una de les exigències històriques d’ERC, i que ara ha tornat a posar sobre la taula, en el context de la negociació amb el PSOE per a la investidura de Pedro Sánchez. La jornada d’incidències registrada aquest dimarts, 3 d’octubre, no fa més que refermar la necessitat que el transport públic més utilitzat del país es gestioni des de Catalunya, tal com ha afirmat el president de la Generalitat, Pere Aragonès, a través d’una piulada.

Publicitat

La consellera de Territori, Ester Capella, també ha exigit el traspàs de Rodalies, lamentant que les incidències com les d’ahir i les d’aquest dimarts deixen “milers de persones a l’estocada”, un fet que “no és just ni comprensible”, i la responsabilitat del qual recau únicament sobre l’Estat espanyol, que “ni governa el servei, ni deixa que ho faci la Generalitat”, apunta.

L’exconseller de Territori, Juli Fernàndez, s’ha expressat en un to similar, criticant que Rodalies “és l’exemple d’abandonament de la ciutadania de Catalunya més evident per part del Govern espanyol”, i reclamant també el traspàs del servei.

El conseller d’Interior Joan Ignasi Elena ironitza amb el fet que la segona jornada d’incidències consecutiva “sembla una broma de mal gust, però és una tragèdia que pateix la nostra gent”.

La formació de la CUP, per la seva banda, recorda que la mobilitat “és un dret” que Renfe “vulnera dia rere dia per la deixadesa de l’Estat amb la xarxa de trens catalana”, i insta el Govern català a “deixar de queixar-se” i “emprendre accions”.

Et pot interessar  Maldecaps a Rodalies: un nou robatori de coure provoca retards de 40 minuts a l'R2 Nord, l'R8 i l'R11
Publicitat

Opinió

Minut a Minut