Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

El “barrufeig” dels regidors de Rita Barberá queda provisionalment sobresegut després de sis anys d’instrucció

|

- Publicitat -

Que l’avenç de la justícia no és igual en totes les causes és una obvietat a Espanya. No obstant això, en aquest cas l’Audiència Provincial de València s’ha “lluït”. De fet, l’actuació descarada de l’òrgan judicial augura un futur poc esclaridor del suposat finançament il·legal en la campanya del PP València, que tenia com a objectiu fer alcaldessa de la ciutat a Rita Barberá el 2015.

Després de 6 anys d’instrucció, l’òrgan judicial ha considerat provisionalment sobreseguda la causa contra els 13 exregidors de la difunta alcaldessa de València. És a dir, ha acceptat el recurs d’apel·lació dels llavors edils, i provisionalment els exculpa pel “barrufeig” de la campanya de 2015.

Publicitat

L’equip de Rita Barberá va ser acusat d’haver col·laborat en un procés de finançament irregular del Partido Popular València. L’estratègia que es va usar presumptament va ser el següent. Tots els regidors feien una donació de 1.000 euros al partit en un compte bancari sense control al marge del Tribunal de Cuentas i la secretària municipal del partit, retornava en dos bitllets de 500 euros aquesta “aportació” dels regidors.

D’aquesta manera, s’ha considerat que els regidors no eren coneixedors de l’estratègia al límit de la llei, malgrat que en podrien haver tingut alguna sospita o discrepància i podrien haver-s’hi oposat.

El sobreseïment no ha afectat el vicealcalde, Alfonso Grau, a la secretària municipal, María del Carmen García Fuster i se suposa que tampoc ho hagués fet a Rita Barberá pel conjunt d’acusacions sobre la caixa B del PP València.

Tanmateix, l’Audiència de València, ha considerat que la mà dreta de Rita Barberá, Alfonso Grau, no va intervenir en les operatives de “barrufeig”, atès que no era qui lliurava els diners en efectiu als edils. Així, no ha estat considerat com a autor directe o cooperador necessari en la campanya del 2015.

D’aquesta manera, se seguirà investigant Alfonso Grau i María del Carmen García Fuster per les campanyes de 2007 i 2011, en les quals s’ha observat que justament diverses empreses privades contractistes del consistori van finançar el Partido Popular de València.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut