Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Dolors Feliu sobre ERC, Junts i la CUP: “Cap té un pla per fer la independència”

|

- Publicitat -

La presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Dolors Feliu, ha parlat obertament sobre l’assoliment de la independència de Catalunya durant una entrevista al programa “Cafè d’idees” de la periodista Gemma Nierga. Feliu ha explicat com veu el panorama polític actual respecte de l’objectiu de declarar la independència, assegurant que cap dels tres partits polítics independentistes “té un pla” per fer la independència, però recordant que la unitat hi és i “està en la gent”. Precisament avui, l’ANC ha engegat el cicle de conferències sota el nom “Horitzó independència: 2023-2025”

Feliu considera que els tres partits polítics independentistes de Catalunya, els quals sumen el 52% de vot independentista i una majoria al Parlament, “estan immobilitzats fent política autonomista”. Assegura que cap d’ells té un pla per fer la independència, i que des de l’Assemblea els insten a “posar-se les piles” per tal d’assolir aquest propòsit. Sobre les picabaralles constants entre els fins fa poc socis de Govern, ERC i Junts, Feliu ha asseverat que “no són gaire amics perquè competeixen per una mateixa base de vot”. Respecte dels plans de declarar la independència el segon semestre del 2023, tal com va assegurar Feliu durant la Diada de Catalunya, la presidenta de l’ANC ha estat molt clara: “Vam proposar que en aquest escenari l’ANC treballaria per la mobilització al carrer, però vam preguntar a Aragonès si s’ho pensaria. Ens va respondre que volia ser sincer, i que no s’ho pensaria“,

Publicitat

Malgrat la situació actual al Parlament de Catalunya, la presidenta de l’ANC ha tornat a referir-se a la majoria independentista del 52%: “El que està unit és la gent que demana la independència. La unitat hi és i està en la gent”. En ser preguntada sobre l’enquesta del CEO del passat mes de juliol, la qual reflectia que només un 41% dels enquestats estaria a favor de la independència, Feliu ha assegurat que “com menys mobilització popular hi ha, més utòpic sembla aconseguir la independència”. Tanmateix, recorda que quan la ciutadania ho veu més possible, les dades canvien i la gent es declara a favor. “La gent que era independentista el 2017 no ho ha deixat ser: ha perdut l’esperança“, ha sentenciat, afegint que confia que les dades de novembre siguin més positives.

Et pot interessar  L'ANC de Sabadell cancel·la l'acte amb Aliança Catalana per manca de recursos econòmics

L’ANC no se centra a fer antipolítica, sinó a fer la independència. En aquest sentit, Feliu afirma que “l’ANC sempre hi és”: “El que fem és empènyer, posar-ho sobre la taula, posar els mecanismes… perquè realment la gent que la vol surti al carrer i la demani”. Per a L’ANC, continua sent possible declarar la independència el proper 2023, “amb un gran acord, la població darrere, i fent servir la legitimitat de l’1-O i del 52%”. Així i tot, puntualitza també que hi ha “altres eines”, com la possibilitat de convocar eleccions per tornar a votar i ratificar aquesta independència, i que “això és el que s’hauria de fer servir”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut