Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Diversos països de la Unió Europea alliçonen Espanya optant pel tancament total de les seves fronteres

|

- Publicitat -

Letònia ha anunciat que tancarà totes les seves fronteres a partir del dimarts. Sumant-se a Lituània, Polònia, Dinamarca, República Txeca i Eslovàquia, ja són 6 els estats de la Unió Europea que han limitat la lliure circulació a l’espai Schengen. D’altres països del bloc no han optat per mesures tant extremes, però també han imposat fort controls. Per exemple, Xipre i Estònia han reimposat controls fronterers on els viatgers hauran de demostrar que no tenen el coronavirus, mentre que Alemanya tanca aquest dilluns les seves fronteres amb França, Àustria, Dinamarca, Luxemburg i Suïssa.

La Comissió Europea va advertir divendres contra la imposició de restriccions unilaterals de desplaçaments dins l’espai Schengen per combatre el virus. “Alguns controls poden estar justificats però les prohibicions generals de viatges no són les més efectives segons l’Organització Mundial de la Salut”, va assegurar la presidenta de l’executiu Úrsula Von der Leyen.

Publicitat

La CE va assegurar que presentaria les seves recomanacions sobre gestió de fronteres davant aquesta pandèmia el mateix divendres, però encara no ho ha fet.

Altres restriccions a la UE

Àustria no ha tancat les seves fronteres, però sí que ha cancel·lat tots els vols dels estats més afectats, Espanya i Itàlia.

Països Baixos, Suècia, Bèlgica, entre molts altres, desaconsellen als seus ciutadans viatjar.

Et pot interessar  La UE condemna les “restriccions” d’Israel a l’ajut humanitari i veu “injustificables” els trets contra civils de dijous
Publicitat

Opinió

Minut a Minut