Diumenge, 5 de desembre de 2021 - Edició 1228
La República

Diverses ONG europees alerten de “detencions informals i il·legals” d’emigrants a Espanya

Un informe critica que la política migratòria europea només té l’objectiu “d’impedir les arribades per tots els mitjans possibles”

Redacció
Redacció 03/12/2020
People are seen, as over two thousand migrants rest after being rescued by coast guards or reached the island by their own means, in the Arguineguin harbour, on the island of Gran Canaria, Spain November 13, 2020. REUTERS/Borja Suarez

Un col·lectiu d’ONG europees anomenat Migreurop ha denunciat a través d’un informe l’objectiu de la política migratòria europea, que pretén impedir l’arribada d’immigrants als països més pròxims a les fronteres exteriors de l’UE. L’informe destaca que zones de països com Alemanya, Espanya o Itàlia, “són zones de contenció de les persones migrants”, i que la UE anima els tercers països a controlar les seves fronteres per evitar la sortida de persones migrants.

Eldiario.es ha accedit a l’informe, i ha parlat amb l’eurodiputat d’Anticapitalistes/GUE, Miguel Urbán, ha contribuït en aquest estudi de Migreurop, i explica que “el que posa en relleu aquest informe és la conseqüència natural d’orientar la política migratòria europea cap a l’objectiu d’impedir les arribades de migrants per tots els mitjans possibles”.