Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

Díaz no s’acull a la reforma del Congrés i afirma que continuarà parlant castellà al Congrés

La líder de Sumar només intervindrà en gallec, la seva llengua materna, si algun diputat la interpel·la en aquest idioma

|

- Publicitat -

La vicepresidenta segona del govern espanyol en funcions i líder de Sumar, Yolanda Díaz, no farà ús de la nova normativa del Congrés dels Diputats que regula l’ús del català, el gallec i l’euskera a la cambra baixa. Després que el passat dimarts, 19 de setembre, se celebrés el primer ple amb diversitat lingüística, amb un lamentable espectacle del PP i de Vox inclòs, Yolanda Díaz ha explicat que continuarà parlant en castellà en les intervencions que faci al Congrés.

En una entrevista a Catalunya Ràdio el matí d’aquest dimecres, 20 de setembre, Díaz ha concretat que només intervindrà en gallec, la seva llengua materna, si algun diputat la interpel·la en aquest idioma, argumentant que ho ha decidit així per la seva condició de vicepresidenta segona en funcions.

Publicitat

D’altra banda, sobre la negociació de la hipotètica investidura del líder del PSOE, Pedro Sánchez, Díaz ha avançat que es desplaçarà a Catalunya després que ho faci el president del PP, Alberto Núñez Feijóo, per mantenir contactes. Tanmateix, no ha especificat quines trobades mantindrà,ja que algunes seran públiques i d’altres, privades. El que sí que ha explicat que es trobarà “sens dubte” amb els agents socials.

Amb tot, Díaz ha reivindicat que des de l’endemà de les eleccions del 23-J treballa per aconseguir una coalició progressista. “La discreció és clau perquè avancin els acords”, ha dit, mostrant-se “convençuda” que hi haurà govern PSOE-Sumar. Díaz ha insistit a criticar que Feijóo està fent “perdre el temps” a la resta intentant una investidura que serà fallida.

La diputada no ha volgut posicionar-se respecte a la reivindicació de Podem perquè Irene Montero repeteixi com a ministra d’Igualtat, defensant que en aquest moment en la negociació amb el PSOE no s’està parlant de persones sinó del programa. A més, Díaz ha dit que la decisió sobre qui forma part de l’executiu recau sobre Sánchez.

Et pot interessar  Urtasun insta Illa a abandonar el projecte de Hard Rock si vol fer un veritable pla contra la sequera
Publicitat

Opinió

Minut a Minut