Edició 1891

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de setembre del 2023
Edició 1891

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de setembre del 2023

Espanya irreformable: El PP i Vox boicotegen la primera sessió del Congrés on es pot parlar català, basc i gallec

Les dues formacions intenten entorpir l’aplicació de l’acord de la Mesa

|

- Publicitat -

Numeret de l’espanyolisme contra l’ús del català, el basc i el gallec durant la primera sessió al Congrés en què s’han pogut utilitzar aquestes llengües sense perill de ser advertit o expulsat per la presidència. En una sessió històrica pel que fa al reconeixement de la diversitat lingüísitca, s’ha tornat a demostrar que Espanya és irreformable.

Publicitat

PP i Vox han intentat entorpir l’aplicació de l’acord de la Mesa que va establir que ja es podien utilitzar les llengües cooficials en aquesta primera sessió en què els diputats debaten la reforma del Reglament per, precisament, habilitar la possibilitat que els diputats utilitzin el català, el basc i el gallec en totes l’activitat parlamentària.

Tan bon punt ha començat la sessió, la portaveu dels populars, Cuca Gamarra, ha demanat la paraula per denunciar un incompliment del reglament del Congrés i per advertir que la cambra baixa i els seus diputats “estan subjectes a la Constitució i a la legislació”. El PP ja ha avançat que utilitzarà tots els recursos de què disposa, també els jurídics, per impedir el que considera una vulneració dels drets dels diputats.

Poc després, quan ha començat la primera intervenció en una llengua diferent del castellà, la del diputat gallec del PSOE José Ramon Besteiro, Vox ha abandonat l’hemicicle. La diputada de Vox Pepa Millán ha demanat la paraula, i quan Armengol li ha negat els 33 diputats del partit d’extrema dreta han abandonat l’Hemicicle.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió