Dimarts, 22 de juny de 2021 - Edició 1062
La República

Díaz-Canel relleva definitivament el castrisme

El Partit Comunista de Cuba el nomena nou president del país posant punt final a la bicefàlia que compartia amb Raúl Castro des del 2018

Avatar
Agències 19/04/2021
Díaz Canel assumeix el comandament en solitari de Cuba.

El Partit Comunista de Cuba ha elegit Miguel Díaz-Canel nou president del país, que posa fi a la bicefàlia que ha imperat aquests anys a l’illa i agafa definitivament les regnes de la revolució política que en el seu moment va impulsar Fidel Castro i va heretar el seu germà Raúl. Raúl Castro, de 89 anys, va confirmar divendres el que era ja un secret a veus: que deixaria de ser el primer secretari del Comité Central del PCC i aquest dilluns, en l’última jornada del vuitè congrés, s’ha confirmat el nomenament de Díaz-Canel, segons ha informat el mateix partit.

D’aquesta manera, acaba una transició que va arrencar el 2018, quan Díaz-Canel va ocupar la Prefectura d’Estat. Castro ha destacat la seva tasca en els diferents càrrecs que ha tingut fins ara i ha promès que continuarà com “un combatent revolucionari més” disposat a aportar la seva “modesta contribució” a l’obra política cubana “fins al final de la vida”, segons informa la premsa oficial. Díaz-Canel, de la seva banda, ha destacat que continuarà consultant amb el seu predecessor les decisions estratègiques sobre el futur del país, on a la lluita contra la pandèmia del coronavirus s’hi suma l’inacabat procés de readaptació econòmica llastrat per dècades de bloqueig.