Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024
Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024

Desencallen el vaixell ‘Ever Given’, que bloquejava el Canal de Suez

|

- Publicitat -

Les maniobres per intentar reflotar el vaixell ‘Ever Given’, encallat al Canal de Suez (Egipte) des del dimarts passat, han tingut èxit la matinada d’aquest dilluns.

Així ho ha confirmat el proveïdor de serveis marítims Inchcape Shipping, que ha detallat que el buc ha estat reflotat a les 4.30 hora local i que el vaixell “està assegurat”.

Publicitat

El cap de l’Autoritat del Canal de Suez, l’almirall Osama Rabi, havia anunciat la matinada d’aquest dilluns que les tasques per intentar desencallar el buc es reprenien amb l’ajuda de 10 remolcadors gegants que han operat des de quatre direccions diferents.

Malgrat haver aconseguit desencallar el vaixell, de moment no s’ha donat a conèixer la data en la qual es podrà reprendre el trànsit marítim pel Canal de Suez.

El vaixell va quedar encallat el dimarts i des de llavors ha causat un embús sense precedents en una de les rutes comercials més transitades del món, que ha provocat el desviament de més de 200 bucs i la paràlisi de béns per valor de 9.500 milions d’euros diaris.

Et pot interessar  La UE reforça vincles amb Egipte i promet 200 MEUR a al-Sisi per contenir l'arribada de migrants a Europa
Publicitat

Opinió

Minut a Minut