Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Demòcrates reivindica la vigència del mandat de l’1-O i la via unilateral

|

- Publicitat -

Demòcrates reivindica el mandat de l’1-O i recorda que 2.044.038 persones van votar en favor de la independència. En un comunicat, amb motiu del tercer aniversari del referèndum, la formació liderada per Antoni Castellà defensa que el resultat és vigent i que la “via unilateral i d’insubmissió col·lectiva” són l’opció “realista” perquè Catalunya sigui un estat independent. Per aquest motiu, Demòcrates planteja les pròximes eleccions catalanes com un plebiscit per validar la via unilateral i per tal d’aixecar la suspensió de la declaració d’independència. El partit lamenta que el Govern “hagi renunciat” a organitzar un acte per commemorar el tercer aniversari.

La formació demòcrata expressa un record per a tots els afectats i afectades del primer d’octubre, arran de la “violència exercida” per l’estat espanyol, per al govern a l’exili i a la presó i per a tots els represaliats durant aquests tres anys.

Publicitat

Demòcrates fa una crida per situar “l’embat democràtic i l’aixecament de la declaració d’independència” com un objectiu comú entre partits i ciutadania. Per Demòcrates, que Catalunya esdevingui un estat independent va “intrínsecament lligat a un procés de vertebració del conjunt dels Països Catalans, sempre i quan aquesta sigui la voluntat majoritària expressada democràticament pels territoris”.

Et pot interessar  Fiscalia demana arxivar la causa contra l’única professora de l’INS El Palau que seguia imputada
Publicitat

Opinió

Minut a Minut