Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Demanen cinc anys de presó per a un mosso per presumptes lesions a un periodista

|

- Publicitat -

El Centre per la Defensa dels Drets Humans – Irídia reclama una condemna de cinc anys de presó per a un agent antiavalots dels Mossos d’Esquadra per presumptes lesions al periodista de ‘La Directa’ Jesús Rodríguez durant el desallotjament del Banc Expropiat.

Irídia ha explicat en un comunicat aquest dimecres que dues de les seves advocades exerceixen l’acusació particular i la popular, i en l’escrit d’acusació, que ha consultat Europa Press, la Fiscalia demana condemnar l’agent a dos anys i nou mesos de presó.

Publicitat

El judici està previst dijous a l’Audiència de Barcelona i l’acusació d’Irídia manté que el mosso va perseguir el periodista amb la porra a la mà pels carrers del barri de Gràcia “amb plena consciència que era un periodista i per evitar que continués fent la seva feina”.

Va passar “pel costat d’altres periodistes –els quals va evitar–, i amb la clara intenció de lesionar-lo li va propinar un fort cop de porra a la mà esquerra”, i li va fracturar un dit.

De la seva banda, el fiscal relata en el seu escrit que, després d’una càrrega policial durant el desallotjament del Banc Expropiat, l’acusat, “amb evident ànim de menyscabar la integritat física del querellant, periodista de professió, es va acostar on es trobava i, de manera gratuïta, li va propinar un fort cop a la mà esquerra”.

La Fiscalia també demana que el policia indemnitzi el periodista amb 4.200 euros per les lesions causades.

Et pot interessar  Expulsen del ple de Tarragona un regidor de Vox de Salou per agredir un conseller tarragoní
Publicitat

Opinió

Minut a Minut