Dimarts, 4 d'octubre de 2022 - Edició 1531
La República

De què van parlar Puigdemont i Aragonès en la seva trobada?

Els presidents han compartit els pròxims passos de les institucions que dirigeixen, i han denunciat el Gobierno per la seva inacció del ‘Catalangate’

Agències 19/05/2022

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el del Consell per la República, Carles Puigdemont, han compartit aquest dimecres a la tarda la “preocupació” per “l’escàndol democràtic” del ‘Catalangate’. Ambdós líders independentistes s’han reunit durant una hora i quart aquesta tarda al Parlament Europeu. La major part del temps l’han dedicat a parlar del cas d’espionatge i de la situació judicial de Puigdemont i de la resta dels exiliats. Puigdemont ha explicat a Aragonès la seva estratègia en aquest àmbit i les properes passes previstes. Sobre el cas d’espionatge massiu que els afecta a tots dos, han posat en valor la importància de la comissió del Parlament Europeu que investiga l’ús del programa Pegasus.

Aragonès i Puigdemont han analitzat també el “gran ressò internacional” que està tenint el ‘Catalangate’ i han denunciat la “inacció” del govern espanyol a l’hora de donar explicacions i assumir-ne les responsabilitats.

Després de la seva trobada, els dos presidents han intercanviat paraules cordials també des de les xarxes socials. Puigdemont ha estat clar: “Content de retrobar-nos, amb l’esperança de repetir-ho en terra catalana lliure”.