Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024
Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024

La CUP exigeix a Balcells que “rectifiqui” en plena vaga d’infermeres: “Si no n’és capaç, que plegui”

Estrada demana al Govern que a la cimera sobre PISA aclareixi si està "disposat" a escoltar la comunitat educativa

|

- Publicitat -

La diputada de la CUP Laia Estrada ha exigit al conseller de Salut, Manel Balcells, que “rectifiqui” la seva resposta a la vaga d’infermeres perquè, segons creu, “no ha estat a l’alçada” ni amb l’acord amb l’Institut Català de la Salut ni amb l’actitud de “menysteniment” als sindicats convocants. “Cal una rectificació, i si no és capaç de rectificar doncs que plegui. I si no plega, que el Govern el faci plegar”, ha sentenciat en una roda de premsa al Parlament. La diputada cupaire també s’ha referit a la cimera convocada pel Govern per aquesta tarda on s’abordarà els mals resultats de Catalunya a PISA. Segons ha dit, esperen que a la trobada l’executiu “aclareixi” si està “disposat” a escoltar la comunitat educativa.

A la reunió hi assistiran la presidenta del grup parlamentari, Dolors Sabater, i el diputat encarregat de la cartera d’educació dels anticapitalistes, Carles Riera. Segons ha dit Estrada, esperen aclarir-hi si el president de la Generalitat, Pere Aragonès, “va nomenar Ana Simó com a consellera per fer les coses bé o per fer exactament el mateix que Josep González Cambray però amb una cara més amable”. Estrada ha remarcat que el que cal és que el Govern escolti la comunitat educativa “d’una vegada per totes”.

Publicitat

Sobre la missió d’eurodiputats que aquests dies estan visitant Catalunya per avaluar el sistema d’immersió lingüística, Estrada ha denunciat que “parteix d’un marc esbiaixat i partidista” i ha afirmat que és “lamentable” que les institucions europees “s’estiguin alineant amb qui vol esborrar la llengua del mapa”. “Estan seguint l’estela de l’extrema dreta espanyola més rància”, ha advertit.

Et pot interessar  El PSC lidera la intenció de vot entre els més joves, seguit de Junts, ERC i Vox

Vaga d’infermeres

D’altra banda, també s’ha referit a la vaga d’infermeres que protesten des de la setmana passada. La diputada de la CUP ha criticat l’últim acord de l’ICS amb el Govern perquè, segons creu, “destrossa” els equips d’atenció primària. Per als cupaires, l’acord és “una total irresponsabilitat” i l’ha titllat de “classista”. Segons Estrada no és una resposta “a l’alçada” de les peticions de les treballadores.

La diputada de la CUP també ha criticat la decisió del Govern de reestructurar el servei de pediatria i crear 79 equips repartits pel territori. Això, segons ha dit, no “revertirà” la “crisi” a la sanitat sinó que “l’aguditzarà”.

Reunió per als pressupostos

La diputada de la CUP també ha lamentat que el Govern encara no els hagi citat per a negociar els pressupostos de l’any vinent. Segons ha dit, fa dues setmanes els van traslladar una sèrie de preguntes perquè es posicionessin “en qüestions de mínims” però encara no n’han rebut resposta. La CUP els va demanar “si compartien la necessitat de fer front a l’abandonament del sistema sanitari, a la falta d’accés a l’habitatge, a l’empobriment creixent de la població, a l’emergència per la sequera i la necessitat d’abandonar els macroprojectes”.

“Sembla que ERC es nega a canviar de socis i abandonar el programa de la sociovergència“, ha lamentat. De totes maneres, ha subratllat que “encara hi ha temps” i ha dit que seguiran esperant una resposta.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut