Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024
Edició 2108

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 03 de maig del 2024

El Govern celebra la cimera d’educació amb l’objectiu que sigui el “punt de partida” per a construir grans acords

La consellera Simó demana als partits que la cimera no sigui "l'enèsima reunió sense resultats"

|

- Publicitat -

El Govern de la Generalitat ha convocat tots els partits que conformen el Parlament de Catalunya a participar en la cimera d’educació d’aquest dimarts, 19 de desembre, només dues setmanes després que els resultats de l’informe PISA situessin els alumnes catalans a la cua en llengües, ciències i matemàtiques. Segons va expressar Aragonès, la cimera té com a objectiu ser un “punt de partida” per poder construir grans acords en matèria educativa.

La trobada d’avui, segons han exposat fonts del Govern a l’ACN, tanmateix, és només una primera reunió, i no se n’esperen grans acords. Així i tot, el passat dilluns, en el marc de la compareixença de la consellera d’Educació, Anna Simó, al Parlament, PSC, Junts, comuns i CUP es van oferir al Govern per afrontar la “crisi” de l’educació, demanant-li també un “gir”. Per la seva banda, Simó va admetre que fan falta “canvis estructurals” però va descartar cops de timó.

Publicitat

El Govern acut a la reunió amb l’objectiu d’avançar en acords i compromisos. La idea d’Aragonès és compartir el diagnòstic de la situació i debatre propostes, tot apuntant que els consensos del debat monogràfic sobre educació del passat juliol poden ser un bon punt de partida. Per la seva banda, Simó ha demanat als partits que la cimera no sigui “l’enèsima reunió sense resultats”. “Tenim una oportunitat i estic convençuda que tenim la voluntat de prendre mesures perquè hi hagi resultats a curt, mitjà i llarg termini”, ha afegit. Així mateix, ha apuntat que el sistema pot millorar “de manera prou ràpida” si es prioritza combatre la segregació i la pobresa infantil, ja que, segons ha dit, es comencen a veure “brots verds” en la millora de l’equitat del sistema.

Et pot interessar  Aragonès treu ferro a l'acord sobre el Hard Rock i afirma que només "actualitzava característiques tècniques"

A la reunió hi haurà tots els partits amb representació al Parlament, excepte Vox. El president del grup parlamentari d’extrema dreta, Ignacio Garriga, ha denunciat que el Govern els ha “exclòs” de la reunió. De totes maneres, ha afegit que Vox tampoc seurà amb els partits que “durant dècades i de forma interrompuda han imposat les mateixes polítiques fallides”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut