Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Cuixart: “El problema actual no és la desobediència civil, sinó l’obediència civil”

|

- Publicitat -

El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha assegurat aquest dissabte que “el problema actual no és la desobediència civil, sinó l’obediència civil”. Ho ha dit en la inauguració de la primera jornada de l’Escola de Formació Guillem Agulló, impulsada per l’entitat. “El que us proposem és que ens preparem, que ens enfortim, per deixar d’obeir aquelles lleis injustes”, ha afegit. Cuixart ha explicat que l’objectiu de l’escola és “ser capaços de convertir el poder del carrer en força”. Una transformació que, ha afegit, “només serà possible si ens formem, si ens empoderem i si som conscients del que ens ofereix la lluita no violenta”.

Segons Cuixart, amb la primera jornada de l’escola estan “passant a l’acció” des del principi de “la lluita no violenta, que no és passiva ni inactiva, sinó propositiva ”

Publicitat

L’Escola de Formació Guillem Agulló està impulsada per Òmnium Cultural amb el suport de diverses entitats juvenils polítiques, sindicals i socials, amb l’objectiu de ser un espai d’aprenentatge teòric i pràctic per a “l’enfortiment democràtic” i “la defensa i l’exercici dels drets civils i polítics”. Per Cuixart, és una eina que té l’objectiu de “guanyar maduresa política”. “Per tornar-ho a fer i fer-ho millor és imprescindible fer-ho junts”, ha reblat.

Aquest dissabte s’ha organitzat la primera jornada de l’escola, dedicada a la no violència i activisme social i polític.

Et pot interessar  Òmnium desplega una pancarta gegant a l'aeroport del Prat denunciant que 'A Espanya, protestar és terrorisme'
Publicitat

Opinió

Minut a Minut