Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Cuca Gamarra crida els barons del PSOE a votar contra la derogació de la sedició

|

- Publicitat -

La portaveu del PP al Congrés, Cuca Gamarra, s’ha pronunciat després que el president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, anunciés la reforma del Codi Penal que elimina el delicte de sedició i el converteix en un delicte de “desordres públics greus”. Gamarra, que en el seu moment va mostrar-se clarament contrària a aquesta modificació, ha instat els barons del PSOE a no votar-la.

Gamarra ha afirmat que els barons socialistes haurien de dir si “estan d’acord” amb el fet que el seu secretari general, Pedro Sánchez, “incompleixi” la seva paraula i s’hagi “tirat als braços dels independentistes”. “És interessant saber que opina el PSOE sobre la reforma que ha registrat el seu grup parlamentari de la mà del seu secretari general, i si tots els líders del PSOE estan d’acord amb la revisió d’un delicte de sedició que debilita la protecció de l’Estat”, ha dit en roda de premsa al Congrés, segons recull l’ACN. En aquest sentit, també els ha preguntat si estan “disposats a reconduir i frenar el sanchisme”. “És el seu partit qui està promovent aquesta reforma”, ha dit, i cal saber si “estan disposats a dir als seus diputats regionals que no votin aquesta reforma”.

Publicitat

La portaveu també ha aprofitat la compareixença per acusar el president espanyol d’haver concedit una “victòria” als “delinqüents” que “van atemptar contra l’ordre constitucional” a canvi d’estar “una estona més a la Moncloa”. Segons Gamarra, “seran els mateixos delinqüents qui aprovin una reforma que els beneficia”, i tot plegat demostra que Sánchez “paga el preu que hagi de pagar” estenent una “catifa vermella d’impunitat” als líders independentistes.

Et pot interessar  La Moncloa tanca la porta a la proposta de referèndum d'Aragonès

Amb aquesta reforma, ha dit, Sánchez desautoritza el Poder Judicial i trenca el principi d’igualtat dels espanyols. Al final “la desjudicialització de la política era impunitat”, ha conclòs.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut