Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

C’s segueix atiant l’odi que necessita per sobreviure: denuncia l’home identificat per l’agressió a la Ciutadella

Li ha seguit el joc el PP, amenaçant d'exigir al Gobierno que es retiri la competència en seguretat dels Mossos

|

- Publicitat -

Ciudadanos ha presentat una denúncia davant la Fiscalia contra l’home identificat per agredir una dona en una trifulca, aquest dissabte, al parc de la Ciutadella de Barcelona. De moment, l’agredida no ha presentat cap denúncia davant les Mossos d’Esquadra.

Des de la formació taronja, amb tot, continuen alimentan l’odi i la confrontació de la qual s’alimenten a Catalunya i sostenen que els fets suposarien un delicte d’odi i discriminació; per la qual cosa demanen al ministeri públic que ho investigui.

Publicitat

D’altra banda, Rivera també s’ha referit a la investigació oberta per la Fiscalia Superior de Catalunya contra els mossos que han identificat persones mentre treien llaços i ha assegurat que la Generalitat hi estaria al darrera i que hauria donat “instruccions” a la policia catalana per “perseguir els que despengen llaços grocs” que, en paraules de Rivera, són “símbols no oficials en favor dels colpistes”. En aquest sentit, el líder de Cs insisteix al govern de Pedro Sánchez que mogui fitxa i requereixi al president del Govern, Quim Torra, perquè compleixi la Constitució com a pas previ a l’activació del 155. “No podem permetre que els Mossos acabin essent una policia política i TV3 una televisió política”, ha valorat.

Li ha seguit el joc el president del PPC, Xavier Garcia Albiol, amenaçant que -si de la investigació de la Fiscalia es desprèn que s’ha utilitzat políticament el cos- demanarà a Sánchez que retiri les competències de seguretat de la Generalitat. El popular ha afirmat que amb l’aplicació de l’article 155 no es van intervenir els Mossos però que ara es pot fer el “plantejament” ja que s’han perdut “les maneres” i “el pudor”. Segons Albiol, el Congrés dels Diputats podria aprovar la retirada de la competència si hi hagués informes perceptius del govern espanyol.

Et pot interessar  La Fiscalia de la censura: demana dos anys de presó pels tuitaires que van criticar la família que volia el 25% de castellà a Canet
Publicitat

Opinió

Minut a Minut