Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

Cs presenta 600 esmenes dels municipis als pressupostos de la Generalitat

|

- Publicitat -

Ciutadans (Cs) ha presentat 600 esmenes dels municipis als pressupostos de la Generalitat de Catalunya centrades en sanitat, seguretat, infraestructures i educació. “És més que evident que la Generalitat ha abandonat els municipis carregant sobre ells inversions que són de competència autonòmica, malgrat l’infrafinançament que pateixen els ajuntaments”, ha afirmat el responsable de programes i àrea autonòmica de Cs, José María Cano, que ha centrat la seva crítica en les “grans mancances sanitàries” al territori amb centres d’atenció primària “que han perdut especialitats, estan desbordats o directament s’han tancat”. “I cal afegir també la falta de mitjans i plantilla en els hospitals catalans”, ha continuat Cano.

En paral·lel, el responsable de programes i àrea autonòmica de la formació taronja també ressaltat com la salut mental i l’atenció a les persones grans pateix un dèficit important “per la falta generalitzada de places de residència i de centres de dia”. En matèria d’educació, Cano ha recordat com Catalunya continua sent la comunitat autònoma que més alumnes té estudiant en barracons i com la Formació Professional “també acusa una falta d’inversió notòria que hauria d’esmenar-se”. Pel que fa a la seguretat, des de Cs s’han presentat nombroses esmenes municipals per ampliar les plantilles de Mossos d’Esquadra i els recursos de les comissaries catalanes.

Publicitat

Finalment, Cano ha lamentat la “falta d’inversió” en infraestructures que permetin millorar la mobilitat i facilitar el creixement econòmic de Catalunya. “Fa anys que estem pràcticament sense inversions malgrat que en moltes comarques aquesta és una de les principals reivindicacions per la gran repercussió i impacte que tindrien per a la competitivitat i atracció empresarial”, ha conclòs el responsable de programes i àrea autonòmica de Cs.

Et pot interessar  El CIS atorga la victòria del 12-M al PSC, amb Junts i ERC pràcticament empatats
Publicitat

Opinió

Minut a Minut