Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

C’s posa més llenya al foc: Insta a Sánchez a no reunir-se amb Aragonès fins a aclarir “les relacions de l’independentisme amb Putin”

|

- Publicitat -

El president de Cs al Parlament, Carlos Carrizosa, ha demanat al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que no es reuneixi amb el president català, Pere Aragonès, fins que l’independentisme doni explicacions sobre les relacions amb “emissaris” del president rus, Vladimir Putin. Així s’ha referit Carrizosa a la informació de ‘El Periódico’ que apunta a una reunió del llavors president de la Generalitat, Carles Puigdemont, amb un exdiplomàtic rus el dia abans de la declaració unilateral d’independència del 2017. En declaracions als periodistes, Carrizosa ha defensat que Sánchez no ha de donar explicacions pel ‘Catalangate’ sinó que les ha d’exigir a Aragonès tot recordant que el 2017 era secretari d’Economia del govern de Puigdemont.

Carrizosa ha afegit que no només s’han de demanar explicacions a l’independentisme sinó també “responsabilitats” a Puigdemont tot advertint que hi podria haver un delicte “d’alta traïció” per la suposada reunió de Puigdemont amb “emissaris” de Putin.

Publicitat

Coincidint amb el dia d’Europa, Carrizosa ha lamentat que la guerra hagi tornat a Europa per les accions d’un “autòcrata” com Putin, a qui ha acusat de cometre “crims de guerra”.

Per la seva banda, l’eurodiputat de Cs Jordi Cañas s’ha referit al cas Pegasus com una “cortina de fum” per desviar l’atenció i ha defensat que hi hagués “escoltes legals” a l’entorn de Puigdemont per saber què estava passant. “Ja està bé que haguem de donar explicacions. La pregunta no és si els van seguir, sinó per què no sabem res d’això”, ha afegit.

Et pot interessar  Carrizosa, proclamat el cap de llista de Ciutadans a les eleccions del 12-M després de ser l'únic candidat
Publicitat

Opinió

Minut a Minut