Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Costa desmuntarà “aquesta farsa orquestrada contra la democràcia”: “S’estan jutjant els acords del Parlament”

|

- Publicitat -

La petita victòria de Josep Costa li ha donat una forta embranzida: El TSJC accepta la recusació contra el magistrat Carlos Ramos, i, per tant, no formarà part del tribunal qui jutjarà l’antiga Mesa del Parlament acusada de desobediència.

Josep Costa ha concedit una entrevista a El Punt avui on ha deixat clar que no mostrarà la seva estratègia, que aniran modificant: “l’anirem desvelant a mesura que avancin els esdeveniments, ara no vull anunciar les cartes que jugarem properament” i afegeix “En tot cas, en el nostre calendari la data del judici no és pas la propera… Pas a pas, volem desmuntar aquesta farsa orquestrada contra la democràcia, encara estam lluitant perquè no se celebri el judici”.

Publicitat

L’advocat té clar que ni tant ell, ni el seu equip “reconeixen l’autoritat d’aquest tribunal per jutjar els acords del Parlament” i aclareix “no per jutjar-me a mi com a persona física, que no soc ningú i ara mateix no tinc cap càrrec executiu, però és que el que s’està jutjant són els acords del Parlament”.

Així mateix, Costa ha denunciat que el TSJC no té jurisdicció ni autoritat en això i assegura que “aquesta serà la línia de defensa que durem fins al final”, i recordar que la separació de poder estar molt diluïda. Per aquest motiu, l’advocat ha de recordar que “un judici just, no el tenim, tot aquest procediment està viciat, començant pel fet que la part denunciant és el mateix Tribunal Constitucional. És a dir, ens han denunciat els mateixos jutges, i no qualssevol, sinó els màxims representants de la judicatura”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut