Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024

Costa denuncia que la inJustícia espanyola persegueix Alay: “Si quan ho proven amb independentistes cola, continuen”

|

- Publicitat -

El vicepresident primer del Parlament de Catalunya injustament inhabilitat, Josep Costa, ha posat de manifest que hi ha una persecució judicial contra l’independentisme.

Costa ha explicat també que es fa un joc brut contra l’independentisme, precisament perquè hi ha una part de la població que no alça la veu davant d’aquestes injustícies. És a dir, que estan en contra de l’independentisme i permeten aquests abusos de poder precisament perquè no s’avanci cap a la independència.

Publicitat

Per tant, exposa que s’està arribant a un punt molt perillós, atès que hi ha una part de la població disposada a què l’Estat sigui l’autoritari i que vagi més enllà de l’estat de dret per fer front a l’independentisme. Costa ha dit que quan “els comencin a perseguir a ells perquè no li sembla bé amb qui s’han reunit o a quin lloc han viatjat, aleshores tot seran plors”.

Així ha emfatitzat que Josep Lluís Alay, cap d’oficina de Puigdemont, està sent investigat i que li demanen 3 anys de presó i 17 d’inhabilitació, presumptament per la trama russa del procés. O sigui, perquè es va acusar Alay d’haver viatjat a Rússia a buscar suports internacionals.

Aquesta trama ha estat àmpliament descartada pel Kremlin i Josep Lluís Alay. A més, que les acusacions i les denúncies en contra del cap d’oficina de Puigdemont, no tenen consistència jurídica, però sí que van permetre la difamació en contra l’independentisme.

El vicepresident primer del Parlament de Catalunya injustament inhabilitat ha explicat també que l’extrema dreta està aprofitant l’activitat repressiva contra l’independentisme per normalitzar els abusos de poder de l’Estat.

Per tant, denuncia que s’està usant l’independentisme per experimentar fins a quin punt es pot arribar en la repressió, i que si hi ha tolerància per part del moviment antiindependentista, saben que poden seguir i que l’opinió pública ho acceptarà.

Costa ho té clar. “Si quan ho proven amb independentistes cola, continuen…” ha reblat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut