Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Convoquen una concentració al Centre de Salut d’Alfafar en contra de la valencianofòbia

|

- Publicitat -

El cas de Xavier Francesc Tébar, el veí de Benetússer que, a més de ser discriminat per parlar en català el seu CAP, va rebre una multa de 601 euros en demanar un sanitari que li permetés expressar-se en la seva llengua, continua aixecant polèmica i sumant persones a la causa. Ara, s’ha organitzat una concentració de suport de Tébar, que tindrà lloc a partir de les 12 del migdia del pròxim diumenge, 23 d’octubre, a les portes del Centre de Salut d’Alfafer, el mateix lloc on va ser discriminat i després denunciat.

La Delegació del govern espanyol al País Valencià va confirmar, recentment, que estudiarà i revisarà el cas, i entitats com Plataforma per la Llengua han ofert els seus serveis per assessorar legalment a Tébar. També hi ha polítics valencians, com ara Carles Mulet o Joan Baldoví, que han denunciat i rebutjat públicament els fets.

Publicitat

Tébar va ser denunciat, sense saber-ho, pel metge que va atendre’l i que va negar-li el dret a expressar-se en la llengua pròpia perquè “no l’entenia”. En el seu cas, es va aplicar la llei mordassa, i se l’acusa d’haver “alterat l’ordre” del centre sanitari, així com d’haver “molestat” la recepcionista, a qui va demanar-li els fulls de reclamació i un canvi de facultatiu. Mesos després, va rebre a casa seva una carta on se l’instava a pagar 601 euros com a sanció per aquests fets.

Et pot interessar  Una terrible agressió feixista durant la festa major de Castelló de la Plana causa una desena de ferits
Publicitat

Opinió

Minut a Minut