Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

Consellers de JxCat demanen a Torra que no convoqui eleccions tot i la crisi amb ERC

Els membres del Govern del JxCat volen que el President no anul·li els pressupostos encara que ERC hagi permès que no sigui diputat

Redacció
Redacció 29/01/2020
Pla mitjà del president de la Generalitat, Quim Torra, durant el ple del Parlament el 4 de gener del 2020

Després que el dimarts a la nit se sabés que el president de la Generalitat, Quim Torra, anunciarà avui al migdia el futur de la seva legislatura, tot apunta a una possible dissolució del Parlament i, per tant, una nova convocatòria d’eleccions. Aquest canvi d’agenda frena el següent pas que havia de fer ERC per tirar endavant els pressupostos del 2020.

Tot i aquesta declaració institucional urgent, sembla que els membres del Govern de JxCat tampoc estan d’acord amb una possible decisió de convocar eleccions per part de Torra, i li han demanat al president que no ho faci, per no fer saltar pels aires els pressupostos, i li demanen que busqui altres mesures per passar factura a ERC per haver permès que ja no sigui diputat. Després que Torra hagi escoltat els membres del seu partit i dels presos polítics del partit de JxCat, la conclusió que li han fet arribar és que no és oportú apartar els pressupostos. Malgrat tot, serà decisió del President la prerrogativa de dissoldre el Parlament de Catalunya amb la convocatòria d’unes noves eleccions.