Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

Torra convoca una declaració institucional a Palau per a les 12 hores de dimecres i retarda el Consell Executiu a la tarda

Incertesa pel futur de la legislatura després de la tensió entre JxCat i ERC amb la possibilitat d’avançament electoral o canvis al Govern

Redacció
Redacció 29/01/2020
Quim Torra i Roger Torrent encaixant mans a l'entrada del Parlament, el 28 de gener del 2020. (Horitzontal)

Remodelació de Govern o eleccions ?

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha convocat una declaració institucional a Palau per a les 12 hores d’aquest dimecres, i ha retardat el Consell Executiu a la tarda. Així consta en el canvi de l’agenda del president, modificada a les 23:34 hores d’aquest dimarts a la nit. Continua la incertesa sobre el futur de la legislatura després de la tensió entre JxCat i ERC, visible durant la sessió plenària d’aquest dilluns al Parlament, després que la Mesa acceptés que Torra no podria participar de cap votació.

Recordem que aquesta tarda el Departament d’Economia ha convocat a la premsa al Parlament per presentar els pressupostos demà al migdia, ara s’hauran de retardar fins a la tarda.

Damunt la taula hi ha diverses possibilitats ara mateix, com ara un avançament electoral, que Torra faci canvis al si del Govern, o fins i tot que en forci l’expulsió d’ERC. Els presos que han assistit a la comissió d’investigació del 155 aquest dimarts al Parlament han demanat unitat i que JxCat i ERC superin les seves discrepàncies.