Edició 2110

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 05 de maig del 2024
Edició 2110

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 05 de maig del 2024

Collboni i dos càrrecs més del Govern Colau reben una denúncia pel soroll dels festivals del Fòrum

|

- Publicitat -

Dues plataformes ciutadanes – Stop Concerts i Moviment Diagonal Mar – han interposat una denúncia contra tres càrrecs del govern municipal de l’Ajuntament de Barcelona pel soroll dels concerts a l’entorn dels habitatges propers al Parc del Fòrum. La demanda, presentada aquest dijous al registre general del jutjat de guàrdia de la Ciutat de la Justícia, va dirigida a qui consideren “responsable” de la situació com el regidor del districte de Sant Martí, David Escudé, “com a màxim responsable de l’adjudicació de les autoritzacions per als festivals musicals que s’hi celebren”.

També acusen Jaume Collboni, com a “president de BSM com a gestora dels espais del parc”, i Jordi Martí, president de l’ICUB, “entitat pública que programa diversos esdeveniments, alguns dels quals afecten el parc”.

Publicitat

“Després d’haver mantingut en múltiples ocasions reunions amb els responsables del consistori i promotors, advertint-los de les continues molèsties pel soroll que ocasionen els concerts a l’aire lliure i de no haver obtingut cap resposta a les reiterades queixes, ens hem vist obligats a demanar empara a la justícia perquè valori la demanda presentada”, sostenen.

D’altra banda, les plataformes han anunciat que pròximament iniciaran “una campanya divulgativa per explicar quina és la situació” i “seguir sumant persones que s’hagin pogut veure afectades per la problemàtica”.

En declaracions a l’ACN, el president de la plataforma Stop Concerts, Enrique Navarro, ha explicat que esperen que el jutjat admeti a tràmit la denúncia. Així, la plataforma demana que se suspenguin de forma cautelar els concerts al Parc del Fòrum fins que es resolgui la denúncia. Una altra demanda és que els esdeveniments al Fòrum es programin en horari diürn, fins a les 10 de la nit, entre altres peticions que han plantejat.

Et pot interessar  S'aprova automàticament el pressupost de l'Ajuntament de Barcelona per al 2024

“Des del 2004 fins al 2022, excepte alguns mesos per la pandèmia, hem estat patint una intromissió contra el dret al descans, a la intimitat, a la inviolabilitat dels domicilis i a la salut”, ha advertit el president de la plataforma.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut