Edició 2110

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 05 de maig del 2024
Edició 2110

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 05 de maig del 2024

Collboni assenyala el nacionalisme i el populisme com “els grans adversaris de la UE” en una conferència a Florència

L'alcalde de Barcelona diu que "sempre són font de tensió i confrontació"

|

- Publicitat -

L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha assegurat que el nacionalisme i el populisme són els “grans adversaris” de la Unió Europea perquè, segons creu, “sempre són font de tensió i confrontació”. Així ho ha dit durant la conferència ‘Ciutats europees i canvis globals’ que s’ha celebrat a Florència i ha reunit una quinzena d’alcaldes, on Collboni ha aprofitat per reivindicar el paper de les ciutats en la defensa de la democràcia europea perquè és on s’ha de “defensar, repensar, millorar i, sobretot, exercir” la democràcia.

Durant la seva intervenció, Collboni ha alertat que fenòmens com la guerra d’Ucraïna o els governs d’extrema dreta a Europa han demostrat que “la democràcia és fràgil”, i ha posat d’exemple també “l’atac” als drets fonamentals que denuncia que hi ha en diferents governs d’Espanya per part de la dreta i l’extrema dreta.

Publicitat

Davant aquesta situació, l’alcalde de Barcelona ha remarcat que cal “generar prosperitat i oportunitats” per garantir el futur de la democràcia. “Als barris on s’ofereixen solucions reals, seguretat i convivència, l’extrema dreta es queda sense espai per qüestionar els valors democràtics”, ha afirmat.

Cimera el 7 i 8 de novembre

L’alcalde de la capital catalana ha aprofitat aquesta conferència per convidar els seus homòlegs a assistir a una nova cimera d’alcaldes a Barcelona els dies 7 i 8 de novembre, coincidint amb l’Smart City Expo World Congress, juntament amb la xarxa d’Eurocities.

Segons Collboni, Barcelona vol actuar com “una ciutat referent en els reptes de la democràcia europea” i creu que aquesta cimera serà “una nova oportunitat per reafirmar el compromís” de la ciutat “amb la defensa de la democràcia, els drets i les llibertats, la justícia social i l’estat de dret”.

Et pot interessar  L’Ajuntament de Barcelona omet la senyera en el cartell promocional de la diada de Sant Jordi
Publicitat

Opinió

Minut a Minut