Dimecres, 26 de gener de 2022 - Edició 1280
La República

Colau salva de la reprimenda al Gobierno amb un vot de qualitat pels incompliments de l’Estat a Barcelona

L’alcaldessa de Barcelona ha decidit decantar la balança en contra de la moció que reclamava el compliment dels deutes pendents de l’Estat amb la ciutat

Redacció 02/11/2021

L’alcaldessa de Barcelona ha decidit salvar l’executiu espanyol de la reprimenda amb un vot de qualitat que ha impedit que una moció d’ERC avancés el divendres 29 d’octubre.

El partit liderat per Ernest Maragall havia redactat una moció en la qual reclamava que el Gobierno complís amb els seus compromisos, ja que té una llarga llista d’inversions pendents d’executar.

Entre els incompliments hi ha la reforma de l’Estació de Sants, la futura estació de la Sagrera o el pla de Rodalies. Colau ha votat conjuntament en contra de la moció amb PSC, PP i BComú a causa de l’empat tècnic, l’alcaldessa ha decantat la votació a favor del “no”.

Ernest Maragall ha considerat que s’havia de denunciar el “tracte ignominiós que reben institucions culturals barcelonines de primera línia com el MNAC o el Teatre Lliure”. Cal subratllar també que Colau no ha defensat suficientment la llei d’habitatge catalana, ja que ha donat suport a l’estatal, que és menys ambiciosa com apunta Tot Barcelona

A ningú se li escapa que la batllessa de la ciutat, casualment de Catalunya en Comú, ha decidit desempatar i protegir l’executiu del qual Podemos forma part. Així doncs, ha deixat Barcelona en segon terme, per evitar que el Gobierno es posés en problemes.