Dissabte, 28 de gener de 2023 - Edició 1647
La República

Colau ofereix 50 places del Ministeri d’Inclusió Social i Migracions per acollir dones i nenes afganeses

L’alcaldessa de Barcelona en un missatge d’Instagram ha demanat la reacció de l’ONU i de la comunitat internacional per evitar la violació de drets humans i afirma que “Els ho devem” especialment als milions de dones i nenes que corren perill

Redacció 17/08/2021
L'alcaldessa Ada Colau en un acte

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha ofert al Ministeri d’Inclusió Social i Migracions 50 places inicials per acollir dones i nenes afganeses després que el front talibà hagin conquistat la capital de l’Afganistan, Kabul.

En un missatge a Instagram aquest dilluns, Colau ha puntualitzat que “són els estats els que han d’establir corredors segurs perquè puguin arribar al més aviat possible”. De manera que ha posat deures al Gobierno de Sánchez.

“Urgeix diplomàcia internacional, però també mesures humanitàries d’emergència”, ha expressat davant la situació que s’està vivint a l’Afganistan, que ha ratllat de terrible. L’alcaldessa considera que “la comunitat internacional i ONU han de reaccionar davant el desastre que han suposat els últims vint anys d’intervenció i guerra, i no deixar de sobte la població a la seva sort”.

Finalment, Colau ha afirmat que cal que es prengui partit per evitar la violació de drets humans: “L’hi devem als seus ciutadans, i especialment a milions de dones i nenes que ara corren perill imminent de ser lapidades, torturades, violades i assassinades per ballar, cantar, treballar o estudiar”.