Dissabte, 28 de gener de 2023 - Edició 1647
La República

Colau, més preocupada pels contenidors cremats que per la violència policial

L’alcaldessa de Barcelona comparteix la “indignació” però defensa que “la violència no és el camí” ni traurà Hasel de la presó

Agències 17/02/2021
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau | ACN

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha compartit la “indignació” per l’empresonament de Pablo Hasel però ha afegit que la violència “no és el camí”. “Els aldarulls no serviran perquè surti de la presó i mai estan justificats”, ha dit a RAC1. L’Ajuntament de Barcelona ha fet un primer recompte d’una cinquantena de contenidors cremats i un cost econòmic d’uns 70.000 euros. L’alcaldessa ha volgut diferenciar la manifestació pacífica majoritària dels aldarulls provocats per “petits grups”. Ha afegit que la solució passa per la política i que per això els Comuns han demanat l’indult del raper. Segons Colau, fa falta un “gran esforç polític per donar resposta al malestar que té molta justificació”.

Davant la previsió de noves manifestacions, Colau ha demanat que s’exerceixi el dret a la manifestació però sense recórrer a la crema de contenidors ni als actes de violència.

En l’àmbit polític, ha demanat l’esforç a totes les formacions, també per formar “governs cohesionats i amplis que donin resposta al malestar social”. Pel que fa al Gobierno, ha insistit que està en marxa la reforma del Codi Penal però ha reconegut que és un tràmit lent i per això s’ha demanat l’indult del raper. “Tant de bo es pugui tramitar per la via ràpida”, ha manifestat.