Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Colau, alcaldessa de Barcelona amb la complicitat de Valls

|

- Publicitat -

A les cinc de la tarda d’aquest dissabte han entrat els regidors electes i caps de llista al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona, amb una figura destacada, però: el pres polític Quim Forn era entre els presents. A mesura que els candidats han anat avançant, Forn s’ha aturat a saludar i donar la mà a personalitats d’entre el públic. Minuts després, ha començat el solemne acte de la proclamació de l’alcaldia de la capital del país.

Després de prometre i jurar el càrrec, els regidors han votat les tres candidatures que s’han presentat i, finalment, sense sorpreses, la batllesa Ada Colau ha reeditat l’alcaldia. Ha estat investida en comptar en el ple amb els vots favorables de 21 dels 41 regidors que l’integren alhora que l’han recolzat els vuit regidors del PSC i tres dels sis regidors de la plataforma BCN Canvi-Cs.

Publicitat

Tal com van decidir les bases de BComú en una consulta celebrada entre el dijous i el divendres, Colau s’ha aliat amb els socialistes acceptant el suport de Valls. La incògnita de qui seria alcalde s’ha mantingut fins a la tarda d’aquest divendres: podia ser-ho Maragall, o bé Colau amb un executiu del PSC –amb el suport de Valls en la investidura–, una cosa que els comuns han preguntat als seus prop de 10.000 inscrits amb una consulta que s’ha tancat aquest divendres i que ha optat per l’alcaldia i el PSC amb un 71%.

Les crítiques de Forn

Publicitat

Opinió

Minut a Minut