Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

Colau adreça les crítiques de Pablo Iglesias i l’acusa de “sobreactuar” per tapar l’acord PSOE-Sumar

L'exalcaldessa creu que Iglesias vol treure protagonisme a l'acord entre el PSOE i Sumar

|

- Publicitat -

L’exalcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha adreçat les crítiques que va rebre per part de l’exlíder de Podem, Pablo Iglesias, el passat dimecres. Iglesias va carregar amb força contra Colau acusant-la d’haver amenaçat Podem arran d’unes declaracions de l’exalcaldessa on recordava a la formació que, malgrat no estar convençuda amb l’acord entre el PSOE i Sumar, ha de donar-li suport per tal de rebre el retorn en matèria econòmica. Ara, Colau respon tant a l’article com a la posterior entrevista que va concedir Iglesias, i traient ferro a les seves declaracions, assegura que l’exdirigent va “sobreactuar” per treure protagonisme a l’acord entre PSOE i Sumar per a la investidura.

En una entrevista a RAC1, Colau ha negat que ella hagi llençat una “amenaça”. Davant d’aquesta acusació, Colau ha replicat que va descriure uns fets i que no va amenaçar de res. “L’acord beneficia Podem i ens vincula a tots”, ha dit en relació a la part econòmica de l’acord. Així, l’exalcaldessa s’ha limitat a recordar que hi ha un acord signat que s’ha de complir, tal com ja va recordar en l’entrevista a RTVE que va fer que Pablo Iglesias esclatés contra ella. Entre altres, l’exvicepresident segon del Govern espanyol va dir que les declaracions de Colau reflectien la seva “frustració autoritària”, a la vegada que va atribuir-li una contradicció entre un “desig irrepetible de manar” i la “impossibilitat de materialitzar-lo”. 

Publicitat

“El que ha de fer és disculpar-se i no continuar amb amenaces i arrogància perquè aquesta lògica no ajuda a l’acord d’esquerres” va dir Iglesias, també a RAC1, on també va criticar l’estructura interna de Sumar, especialment la seva política de vetos.

Et pot interessar  Bolaños espera que Sánchez continuï: "No ens poden doblegar amb mentides i boles"

No obstant això, Colau, lluny de disculpar-se, ha lamentat que Iglesias qüestiona el lideratge de la líder de Sumar, Yolanda Díaz, amb una “deslleialtat permanent”, i ha afegit que continua exercint de líder de Podem encara que ja no en tingui cap càrrec. “Em sap greu l’atac personal després de tants anys que hem compartit”, ha conclòs.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut