Divendres, 12 d'agost de 2022 - Edició 1478
La República

Colau acusa la Generalitat de “deixadesa de funcions” per no anar a l’acte de Seat on hi havia Felipe VI

L’alcaldessa creu que és “un error que caldria esmenar” i s’alia amb l’aposta del Gobierno per l’empresa automobilística

Agències 06/03/2021
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, en una compareixença des del Departament d'Interior.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, acusa la Generalitat de “deixadesa de funcions” per no enviar representació política a l’acte de Seat. En un missatge al seu canal de Telegram, Colau celebra que el Gobierno hagi fet una aposta “decidida” per l’empresa automobilística i assegura que la modernització de la indústria a Catalunya “és fonamental per garantir llocs de treball de qualitat i contribuir a la transició ecològica de l’economia”. Per això, creu que va ser un error que el Govern no hi enviés representació política. “Una cosa és que la Generalitat no participi d’actes merament protocol·laris amb el Rei, una altra molt diferent és que faci deixadesa de funcions”, afirma, considerant que és un error que caldria “esmenar”.

En el mateix missatge, Colau remarca que Seat és “una de les empreses més importants del país” i genera milers de llocs de treball. Per a l’alcaldessa, l’aposta de la companyia per invertir en l’electrificació de la indústria de l’automòbil a Catalunya és “una molt bona notícia per a la recuperació i transició econòmica”.

A banda, Colau celebra també que s’hagi fet públic que Renfe farà una inversió “històrica” per produir nous trens a la planta que té Alstom a Santa Perpètua de Mogoda.