Dissabte, 27 de febrer de 2021 - Edició 946
La República

Clatellot del conseller Damià Calvet al president de Renfe

Defensa les noves concessions a FGC que Renfe reclamava ahir: “Si posés la meitat de l’interès que posa a reclamar noves concessions a la millora real del servei de Rodalies i de regionals, els usuaris no haurien patit tant”

Avatar
Agències 23/02/2021
Damià Calvet al seu despatx de treball.

El conseller de Territori i Sostenibilitat en funcions, Damià Calvet, ha considerat “inaudit que Renfe pretengui passar per sobre del gestor d’infraestructures” i ha recordat que Catalunya compta amb competències sobre la xarxa interna de ferrocarrils. Ho ha dit en un fil a Twitter en resposta a les queixes que va formular dilluns el president de Renfe, Isaías Táboas, sobre la concessió a Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) del nou servei de Rodalies Lleida i del projecte de tren llançadora entre Barcelona i la T1 de l’Aeroport de Barcelona. El Govern també està projectant el Tren-tram del Camp de Tarragona.

El conseller ha criticat que això “s’intenti disfressar amb arguments tècnics” i ha recalcat que l’índex de satisfacció de les línies que gestiona FGC és elevat tant a l’àrea metropolitana de Barcelona com a la línia Lleida-la Pobla. “Si la direcció de Renfe posés la meitat de l’interès que posa a reclamar noves concessions a la millora real del servei de Rodalies i de regionals, els usuaris no haurien patit tant”, ha destacat.

Táboas es declarava ahir “perplex” sobre el per què de l’espera de quatre anys “per engegar el servei” a Lleida quan Renfe ho podria fer en tres o quatre mesos, a més del tren llançadora a l’aeroport quan es podria allargar la línia existent: “Se’m fa difícil entendre perquè hem d’esperar quatre anys per posar en marxa aquest servei” reclamant que s’hauria d’haver concedit el servei a Renfe.