Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Clatellot del conseller Damià Calvet al president de Renfe

|

- Publicitat -

El conseller de Territori i Sostenibilitat en funcions, Damià Calvet, ha considerat “inaudit que Renfe pretengui passar per sobre del gestor d’infraestructures” i ha recordat que Catalunya compta amb competències sobre la xarxa interna de ferrocarrils. Ho ha dit en un fil a Twitter en resposta a les queixes que va formular dilluns el president de Renfe, Isaías Táboas, sobre la concessió a Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) del nou servei de Rodalies Lleida i del projecte de tren llançadora entre Barcelona i la T1 de l’Aeroport de Barcelona. El Govern també està projectant el Tren-tram del Camp de Tarragona.

El conseller ha criticat que això “s’intenti disfressar amb arguments tècnics” i ha recalcat que l’índex de satisfacció de les línies que gestiona FGC és elevat tant a l’àrea metropolitana de Barcelona com a la línia Lleida-la Pobla. “Si la direcció de Renfe posés la meitat de l’interès que posa a reclamar noves concessions a la millora real del servei de Rodalies i de regionals, els usuaris no haurien patit tant”, ha destacat.

Publicitat

Táboas es declarava ahir “perplex” sobre el per què de l’espera de quatre anys “per engegar el servei” a Lleida quan Renfe ho podria fer en tres o quatre mesos, a més del tren llançadora a l’aeroport quan es podria allargar la línia existent: “Se’m fa difícil entendre perquè hem d’esperar quatre anys per posar en marxa aquest servei” reclamant que s’hauria d’haver concedit el servei a Renfe.

Et pot interessar  Maldecaps constants a Rodalies: diverses incidències provoquen retards a diferents línies
Publicitat

Opinió

Minut a Minut