Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Ciudadanos demana un ple monotemàtic en contra de la cimera pel diàleg de Torra

Arrimadas diu que té la "consciència tranquil·la" perquè fa un any va intentar en públic i en privat que Puigdemont convoqués eleccions

|

- Publicitat -
ACN Barcelona .- La líder de Cs a Catalunya, Inés Arrimadas, ha avançat que el seu grup parlamentari registrarà aquest divendres una petició de ple monogràfic per parlar del futur de Catalunya com a contraproposta de la cimera que el president de la Generalitat, Quim Torra, ha convocat per al 16 de novembre. En una entrevista a ‘Ser Catalunya’, Arrimadas ha retret a Torra que intenti “buidar de contingut” la cambra catalana i ha preguntat: “Per què tenen por de fer aquest debat?”. Un any després del 27-O, Arrimadas assegura que té la “consciència tranquil·la” perquè va intentar en públic i en privat convèncer Carles Puigdemont perquè convoqués eleccions.

Arrimadas ha insistit en la seva proposta de fer al Parlament el debat sobre el futur de Catalunya. “Vol debatre Torra sobre el futur de Catalunya amb els partits del Parlament, perfecte, fem-ho al Parlament. La intenció de Torra és anar buidant d contingut la cambra catalana”, ha lamentat. D’aquesta manera, segons ha defensat Arrimadas, els ciutadans podran seguir amb transparència els debats.

Un any després de la declaració d’independència al Parlament, Arrimadas ha assegurat que va intentar “per tots els mitjans” que el llavors president de la Generalitat Carles Puigdemont convoqués eleccions. I s’ha mostrat convençuda que no hauria pogut fer alguna cosa més per fer canviar d’opinió a Puigdemont, perquè no estava a les seves mans.

Publicitat

Segons Arrimadas, Puigdemont es va sentir “absolutament desbordat” per les crítiques de traïdor i “botifler” de les files independentistes i ha qualificat “d’excuses” els arguments de Puigdemont per descartar eleccions i fer una “irresponsabilitat absoluta”. “La pressió va poder amb ell”, ha conclòs la líder de Cs.

Et pot interessar  Ciudadanos, camí del seu propi "Ulster"

D’altra banda, Arrimadas ha criticat que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, hagi traspassat “totes les línies vermelles” i ha posat d’exemple que ha passat de dir que Torra era el Le Pen de la política espanyola a dir que s’ha de parlar amb ell per als pressupostos. Uns canvis que ha qualificat de “molt greus”.

Preguntada per si creu que es pot acusar els líders independentistes de rebel·lió per l’1-O, Arrimadas no s’ha volgut pronunciar argumentant que els polítics han de ser curosos perquè formen part del poder legislatiu, que no és el judicial. I s’ha limitat a afegir que respectarà la decisió judicial tot advertint que seria “molt greu” per la democràcia que el govern espanyol “intenti fer pressió a fiscalia o a jutges per una resolució o una altra”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut