Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Casado punxa en el seu intent d’intimidar el Govern

L'executiu català segueix sense fer cas a les amenaces del president del Partit Popular

|

- Publicitat -

El nou president del PP, Pablo Casado, ha advertit aquest dissabte des de Còrdova al president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, que “el Partit Popular estarà frenant qualsevol intent de sedició i d’independència” que intenti impulsar, usant per a això la majoria popular al Senat, promovent una nova aplicació de l’article 155 de la Constitució a Catalunya.

En declaracions als periodistes, Casado, qui presideix a la capital cordovesa la reunió de la Junta Directiva del PP d’Andalusia amb el president del PP-A, Juanma Moreno, i el president provincial, Adolfo Molina, ha reaccionat així davant l’exigència de Torra que es retirin totes les acusacions sobre la causa del procés independentista.

Publicitat

Davant això, Casado ha avisat que, “si el Govern d’Espanya segueix contemporitzant i prestant-se al xantatge dels secessionistes”, el PP sol·licitarà “l’aplicació del 155 i, a més, garantint-los que, quan arribi al Senat, tindran els vots suficients, només del nostre partit”.

Juntament amb això, el president nacional del PP ha recordat que, via proposició no de llei, que presentarà el seu partit aquest proper dilluns, els populars buscaran incorporar el Codi Penal els delictes de “sedició impròpia” i de “convocatòria il·legal de referèndums”.

El PSOE com a referència de la repressió

Casado ha explicat que amb el delicte de sedició impròpia, “que se suprimeix l’any 95, quan era Belloch ministre de Justícia de Felipe González”, s’hagués evitat, “per exemple, l’assalt a la Conselleria d’Economia, perquè directament penalitza els funcionaris que s’inhibeixen a l’hora de no evitar” fets com a “agressions a guàrdies civils” o la “ruptura del cordó de seguretat, destrossant cotxes de policia”.

A més, amb el segon tipus penal que vol reintroduir el PP, “el de convocatòria de referèndum il·legal, que va ser suprimit per Zapatero i per Caamaño l’any 2010, seria impossible estar parlant del que estem parlant ara, i és que el Govern d’Espanya pugui pactar amb el Govern de la Generalitat una convocatòria de referèndum vinculant per a l’autodeterminació, perquè directament seria il·legal, abans de la convocatòria”.

Prohibir els indults contra els presos polítics

En opinió de Casado, “s’han de prohibir els indults a aquells detinguts o delinqüents o ja condemnats en ferm per delictes tan greus com el de sedició o rebel·lió, i recordem també que volem ampliar el recurs previ d’inconstitucionalitat, tindrem quatre mesures que reforçaran l’estat de dret enfront dels secessionistes sense necessitat d’haver d’anar a un procediment penal, què és el que estem veient ara”.

Unes paraules que, tot i l’intent d’intimidar, no han tingut cap resposta del Govern que observa amb certa indiferència com Casado intenta copiar el model de Rivera.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut