Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Casado creu que Torra “ha desafiat” l’Estat en voler confinar Catalunya i diu que el covid-19 “no entén de competències”

|

- Publicitat -

Casado i Abascal contents amb Pedro Sánchez

El líder del PP, Pablo Casado, ha assegurat que tant el president de la Generalitat, Quim Torra, com el lehendakari basc, Íñigo Urkullu, “han desafiat” l’Estat i ha volgut remarcar la “deslleialtat” del cap de l’executiu català en intentar confinar Catalunya. “El virus no entén de competències, els catalans no volen estar pendents de soflames independentistes, volen transparència”, ha sentenciat en una roda de premsa, just després que el president espanyol, Pedro Sánchez, anunciés que s’havia aprovat el decret que estableix l’estat d’alarma. De fet, Casado s’ha referit al fet que s’hagi endarrerit la roda de premsa de Sánchez al llarg de tot el dissabte i ha constat que el govern espanyol “no ha estat a l’alçada”.

Publicitat

Tot i que ha celebrat la mesura, que ha recordat que els populars ja havien proposat, ha alimentat que hi hagi hagut tot un dia de “rumors, filtracions, dubte si aplaçaments”, que creu que han demostrat “improvisació i incapacitat de reacció” de l’executiu espanyol.

Casado ha assegurat que l’executiu té el seu suport en aplicar les mesures que calguin per fer front al coronavirus i ha dit que, en cas que calgui allargar l’estat d’alerta, els populars estan disposats a donar-hi suport al Congrés dels Diputats. A més, el líder del PP ha reclamant un “comandament únic” i s’ha reivindicat com a “oposició responsable i amb sentit d’Estat”. Tot i això, ha retret al govern que estigui dividit i li ha etzibat a Sánchez que veurà “més lleialtat en el PP que en els seus socis d’investidura”, en referència a Unides Podem.

En clau econòmica, ha advertit que s’apropa una crisi econòmica i ha demanat mesures per ajudar els empresaris i els autònoms.

“Desafiament” de Torra

Casado també s’ha referit a Catalunya i Euskadi, que prèviament a l’aprovació del decret havien denunciat que els “confisqués” competències i els ha retret el “desafiament”. Per a Casado, les seves queixes “volien limitar la capacitat d’acció del govern”. En referència a la petició de confinament de Torra, li ha recordat que no té competències per fer-ho.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut