Divendres, 25 de juny de 2021 - Edició 1065
La República

Capella preveu que tots els presos polítics acabaran utilitzant l’article 100.2

La consellera de Justícia tampoc descarta que el mes de juny puguin obtenir el Tercer Grau

Avatar
Agències 13/02/2020
Ester Capella, consellera de Justícia / ACN

La consellera de Justícia, Ester Capella, veu ”previsible” que tots els polítics presos puguin ”ser mereixedors” de l’article 100.2 que permet estar fora de la presó algunes hores al dia per poder treballar o fer feina de voluntariat i que ja ha estat aprovat a Jordi Cuixart, Jordi Sánchez i Carme Forcadell. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Capella ha volgut remarcat que aquests permisos és una ”manera natural i normal” de poder complir la sentència per garantir una ”millor manera de transitar cap a la llibertat”. La consellera ha recordat que la decisió depèn de les juntes de tractament dels centres penitenciaris i que segueix els procediments en funció de les propostes que faci cada pres quan inicia els tràmits pertinents.

Capella també ha volgut recordar que l’article 100.2 és una proposta del centre penitenciari que va del centre a la taula de la jutgessa de vigilància penitenciària . Ha volgut tallar així les ‘tendència a especular” sobre que aquests permisos no siguin possibles i ha insistit que tots aquests presos tenen les mateixos drets i deures que la resta.

La consellera de Justícia no ha descartat que el mes de juny els polítics presos, o alguns d’ells, puguin obtenir el 3r grau, quan farà sis mesos de la primera classificació.

Capella ha reconegut que tenir els presos i preses sota la custòdia de la Generalitat és una situació actual és ”complicada” perquè és una ”contradicció molt gran” però ha insistit que ”cap convicció personal pot esmenar una sentència judicial” i que malgrat no els agradi ”les coses són com són”. ”No és una decisió de la consellera, ni del Departament ni del Govern”, ha conclòs Capella.