Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024
Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 28 de abril del 2024

Capella reivindica la “netedat absoluta” d’ERC i defensa la presumpció d’innocència de l’alcaldessa de Sitges

La consellera ha lamentat que l'alcaldessa de Sitges ha patit "la pena del telenotícies", ja que els mitjans eren "a primera fila" per presenciar la detenció

|

- Publicitat -

La consellera de Territori, Ester Capella, qüestiona l’actuació de la Policia Nacional durant els escorcolls i detencions en el marc de la investigació que duien a terme per un presumpte cas de malversació i prevaricació administrativa a diverses àrees de l’Ajuntament de Sitges. Capella ha defensat la presumpció d’innocència de l’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, que va ser detinguda ahir en el marc de la investigació sobre la concessió de subvencions i contractes menors del consistori a la Taula del Tercer Sector de Sitges-Garraf.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, la consellera ha reivindicat la “netedat absoluta d’ERC” en els seus 92 anys d’història i s’ha preguntat per què s’han produït ara els registres quan fa anys que el cas s’investiga. A la vegada, també ha defensat la presumpció d’innocència de Carbonell, que segons apunta ERC en un comunicat emès el passat dimecres, ja havia constatat les irregularitats i les havia posat en coneixement d’equips jurídics, mentre aturava les subvencions a l’entitat en qüestió.

Publicitat

Capella també ha comentat que si es confirma que la UDEF no tenia ordre del jutjat la detenció de Carbonell, posada en llibertat al cap d’unes hores, va ser “inapropiada”. “Ja hem vist molts procediments judicials que després no han quedat en res”, ha afegit.

“Contamines qualsevol tipus de procés, és carregar-se la presumpció d’innocència“, ha continuat la consellera Capella, que ha lamentat que l’alcaldessa de Sitges ha patit “la pena del telenotícies”, ja que els mitjans eren “a primera fila” per captar el moment que els agents de la policia espanyola se l’enduien a dependències policials. D’altra banda, s’ha mostrat convençuda que Carbonell anirà als jutjats a declarar i explicar-se.

Et pot interessar  Aragonès, després que Puigdemont proposi "cancel·lar" el deute amb l'Estat: "Benvinguts al club!"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut