Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Canadell creu que la presidència d’Irlanda de l’Eurogrup ajudarà Catalunya

|

- Publicitat -

El president de la Cambra de Barcelona, Joan Canadell, ha valorat positivament aquest divendres que el ministre irlandès de Finances, Paschal Donohoe, hagi aconseguit la presidència de l’Eurogrup, un càrrec al qual també optava la vicepresidenta tercera i ministra d’Afers Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño.

Així ho ha dit durant la seva intervenció en la presentació de la ‘Memòria Econòmica de Catalunya 2019’, que ha comptat amb la clausura del president de la Generalitat, Quim Torra.

Publicitat

Canadell ha sostingut que el fet que la presidència de l’Eurogrup hagi recaigut “en un país petit com Irlanda, pot ajudar a tenir més sensibilitat amb economies com la de Catalunya”.

En referència al pla de recuperació europeu dotat amb 750.000 milions d’euros per sortir de la crisi del coronavirus ha afirmat: “Veurem com van les negociacions”.

Ha defensat que Catalunya compta amb el seu propi pla per poder disposar d’una part important d’aquest pressupost, i ha traslladat a Torra la voluntat de les cambres de treballar “braç a braç” amb el Govern de cara a la recuperació.

Et pot interessar  Irlanda rebutja reformar la constitució per eliminar-ne les referències sexistes al paper de la dona
Publicitat

Opinió

Minut a Minut