Dissabte, 4 de febrer de 2023 - Edició 1653
La República

Campo mostra “respecte absolut” a la decisió del Suprem sobre els 100.2 i creu que dona “seguretat jurídica”

Constata, un cop més, la complicitat entre la justícia espanyola i el Gobierno en contra de l’independentisme

Agències 23/07/2020
El ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, durant la sessió de control del Congrés aquest 3 de juny del 2020. (Horitzontal)

El ministre de Justícia, Juan Carlos Campo, ha mostrat “respecte absolut” a la decisió del Tribunal Suprem sobre els 100.2 dels presos de l’1-O i la denegació de la semillibertat de la presidenta legítima del Parlament Carme Forcadell. Segons Campo, la interlocutòria de l’alt tribunal “explica moltes motivacions” i, com a “òrgan màxim de l’àmbit jurisdiccional”, “estableix les pautes per les quals es poden regir aquestes actuacions” i “dona seguretat jurídica”. “Això en un estat de dret sempre és necessari”, ha dit Campo en una atenció als mitjans aquest dijous.

“Només puc dir com a ministre de Justícia, respecte absolut a les decisions judicials i no valoració d’aquestes, acatament al paper constitucional del Tribunal Suprem i al que estableixi en les seves resolucions”, ha remarcat. Amb tot, les declaracions de Campo només constaten el que ja va dir fa uns mesos el president del Gobierno, Pedro Sánchez, on va afirmar que la Fiscalia depèn directament del govern espanyol, i que les decisions que aquesta prengui es poden prendre com una decisió acord amb l’executiu de Sánchez.