Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Calvet recorda a ERC que les condicions del diàleg entre governs les estableixen els executius

|

- Publicitat -
 El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha recordat a ERC que la negociació sobre el futur polític de Catalunya ha de sortir d’una negociació i un diàleg bilateral entre governs, i que seran el executius qui n’estableixin les condicions i l’abast. Així, insisteix que la investidura és només un acord “entre partits”. En un fil de Twitter, el titular de Territori ha explicat que confia que “l’estabilitat” a la governabilitat espanyola no tingui “com a contrapartida” la introducció “d’inestabilitat” a Catalunya. Calvet ha admès que té “poca confiança” en la voluntat del PSOE d’abordar “amb valentia” una solució. “Ni l’acord signat amb Podem –i més llegint el punt de l’Espanya forta i cohesionada- ni el que llegeixo de l’eventual acord amb ERC em fa variar d’opinió”, ha reblat.

Calvet creu que cal continuar treballant per la “unitat d’acció política” de l’independentisme “en tots els fronts”. “Malgrat les discrepàncies entre els actors polítics i respecte d’aquest acord, no podem estalviar esforços per a construir una unitat més sòlida que l’actual”, ha dit.

Així, ha dit que el govern “ha de poder aprovar el pressupost, servir les persones, les famílies i les empreses del país, actuar contra la repressió, treballar per l’alliberament dels presos i el retorn dels exiliats i construir les condicions per a l’exercici del dret a l’autodeterminació”.

Publicitat

El conseller va en la línia del que ja ha expressat aquest dimarts JxCat, que ha dit que l’acord entre republicans i socialistes “no és lleial amb la meitat del Govern ni amb el president Torra“, que no han estat informats del seu contingut i, per tant, no els “vincula”.

Et pot interessar  Junts diu que el 12-M està en joc "el futur de la llengua" i carrega contra Illa: "No mourà ni un dit pel català"

Publicitat

Opinió

Minut a Minut